Oamenii de știință au înregistrat o valoare record de +20,75°C pentru Insula Seymour. Este pentru prima dată când temperatura maximă trece de 20 de grade celsius.

Confirmarea a venit de la cercetătorii brazilieni în data de  9 februarie . Temperatura a fost cu aproape un grad mai mare decât recordul anterior de 19,8°C, atins în ianuarie 1982.

 
Un alt record de temperatură a fost marcat în data de  7 februarie 2020, la o stație de cercetare argentiniană din Esperanza. Temperatura maximă înregistrată in termometru a ajuns la + 18,3°C.
 
Aceste înregistrări vor trebui confirmate în perioada următoare de Organizația Meteorologică Mondială. Creşterea regimului termic este în concordanță cu o tendință de încălzire generală de aproape 3 grade, faţă de perioada preindustrială.
Oamenii de știință din programul antarctic  spun că acest lucru pare a fi influențat de schimbările în curenții oceanici și evenimentele El Niño: „Avem schimbări climatice în atmosferă, care sunt strâns legate de schimbările din permafrost și ocean”.