În capitală, vremea se va menţine cãlduroasã, canicularã la amiazã, iar disconfortul termic va fi accentuat; indicele temperaturã-umezealã (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unitãţi.

La ora 13, termometrele din centru măsurau o valoare de 33,4 grade, dar la o umiditate de 43% temperatura resimţită de corpul uman este de 41 de grade. În mijloacele de transport în comun, fară aer condiţionat, temperatura poate sări de 45 de grade.

Temperaturi resimtite – 30 iunie, ora 13 / ADMINISTRATIA NATIONALA DE METEOROLOGIE 

Cerul va fi variabil spre senin, cu înnorãri temporare spre searã când vor fi condiţii pentru averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã va fi de 34…35 de grade.

SITUAŢIA METEOROLOGICÃ PENTRU JURNALUL OREI 13
Cerul prezintã unele înnorãri în vestul, centrul şi nordul ţãrii, unde izolat se semnaezã averse de ploaie şi descãrcãri electrice, iar în rest este mai mult senin. Vântul suflã slab şi moderat, cu unele intensificãri în Moldova , Oltenia şi la munte. La ora 13, se înregistrau valori termice cuprinse între 17 grade la Şiria şi 33 de grade la Hârşova.

PROGNOZA METEO PENTRU ASTÃZI
În sudul şi sud-estul ţãrii vremea se va menţine cãlduroasã, local canicularã dupã-amiaza, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge local şi izolat va depãşi uşor pragul ctitic de 80 de unitãţi. În estul, sud-estul şi parţial centrul teritoriului, precum şi la munte, vor fi înnorãri temporar accentuate, local averse, descãrcãri electrice şi izolat vijelii şi grindinã. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantitãţile de apã vor fi însemnate. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusã. Temperaturile maxime se vor încadra între 24…25 de grade în Maramureş şi nordul Moldovei şi 36 de grade în Lunca Dunãrii.