SITUAŢIA METEO PENTRU JURNALUL OREI 14
Cerul prezintã unele înnorãri la munte, unde izolat se semnaleazã averse şi descãrcãri electrice, şi este variabil la senin în restul ţãrii. Vântul suflã în slab pânã la moderat, cu intensificãri izolate în Delta Dunãrii. La ora 14, temperatura aerului avea valori cuprinse între 24 grade la Sulina şi 33 de grade la Tulcea.

Umiditatea se menţine la valori ridicate în mare parte din ţară, astfel ca stresul termic este destul de ridicat. Temperaturile resimţite de corpul uman sunt şi cu 10 grade mai mari faţă de cele înregistrate în termometre.

Ora 14
Băile Herculane (32 grade în termometru) / umiditate (55%) / temperatura resimţită 42 grade
Timisoara (32 grade în termometru) / umiditate (50%) / temperatura resimţită 40 grade
Drobeta Turnu Severin (31 grade în termometru) / umiditate (52%) / temperatura resimţită 40 grade
Arad (31 grade în termometru) / umiditate (52%) / temperatura resimţită 40 grade
Calafat (31 grade în termometru) / umiditate (51%) / temperatura resimţită 40 grade
Bechet (31 grade în termometru) / umiditate (51%) / temperatura resimţită 40 grade

PROGNOZA METEO PENTRU ASTÃZI
Vremea va fi cãlduroasã, izolat canicularã în nord-vestul şi sud-estul ţãrii. Dupã-amiaza disconfortul termic va fi ridicat, cu precãdere în zonele de câmpie, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge şi va depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 şi 35 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice, mai ales dupã-amiaza şi seara, local la deal şi la munte şi pe arii restrânse în restul teritoriului, mai ales în sud-est. Vor fi cantitãţi de apã izolat mai însemnate şi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în regiunile sud-estice, dar de scurtã duratã şi în timpul ploilor.