COD GALBEN 
24 decembrie, orele 02 – 21
În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a zonei montane, temporar va ninge, iar stratul de zãpadã nou depus va fi consistent. Vântul va sufla tare, îndeosebi în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali cu rafale de peste 90…100 km/h. Ninsoarea va fi viscolitã şi vizibilitatea va scãdea semnificativ. Ninsori în general moderate cantitativ vor fi şi în Maramureş şi local în nordul şi estul Transilvaniei.

INFORMARE METEOROLOGICÃ
23 decembrie, ora 14 – 25 decembrie, ora 06
În intervalul menţionat, vântul va continua sã prezinte intensificãri la munte, temporar cu rafale de 65…70 km/h, iar pe creste va depãşi 80 km/h. Din a doua parte a zilei de luni (24 decembrie) vântul se va intensifica şi în zonele joase de relief, îndeosebi din sud-vestul, centrul şi estul ţãrii, cu viteze la rafalã, în general de 50…55 km/h.
Temporar vor fi precipitaţii predominant sub formã de ploaie, pe arii mai extinse începând din a doua parte a nopţii de duminicã spre luni (23/24 decembrie), când în zonele joase de relief din vest, nord şi centru se vor acumula 10…15 l/mp şi izolat 25 l/mp, favorizând topirea stratului de zãpadã. În zona de munte, treptat vor predomina ninsorile, iar pe parcursul zilei de luni (24 decembrie) în Maramureş, Transilvania şi jumãtatea de nord a Moldovei, ploile se vor transforma în lapoviţã şi ninsoare.
În centrul, estul şi sudul teritoriului, vor fi condiţii pentru depuneri de polei, iar în noaptea de luni spre marţi (24/25 decembrie) se va forma gheţuş.