Marţi (11 mai)
Vremea se va încãlzi şi va deveni deosebit de caldã pentru aceastã datã în regiunile intracarpatice şi va fi apropiatã de normal în restul teritoriului. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorãri în a doua parte a nopţii în Moldova şi Dobrogea, unde izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului şi pe crestele Carpaţilor Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 grade pe litoral şi 29 de grade în vestul ţãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 grad în estul Transilvaniei şi 16 grade în Dealurile de Vest.

Miercuri (12 mai)
Vremea va deveni instabilã. Cerul va fi variabil în primele ore ale intervalului, apoi va avea înnorãri temporar accentuate. Ziua va ploua local în estul ţãrii, în zona montanã şi izolat în restul teritoriului. Din orele serii aria ploilor va cuprinde treptat cea mai mare parte a ţãrii. Vor fi mai ales averse, însoţite pe arii restrânse de descãrcãri electrice, iar pe alocuri cantitãţile de apã vor fi însemnate. Izolat va cãdea grindinã.

La munte, la altitudini de peste 2000 m, trecãtor, noaptea vor fi şi ninsori. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului, în Carpaţii Meridionali şi local în restul teritoriului. Temperaturile maxime, în scãdere în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele estice, se vor încadra, în general, între 15 şi 26 de grade, cu cele mai ridicate valori în nord-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 13 grade.

Joi (13 mai)
Vremea va fi în general instabilã şi rãcoroasã. Temporar, cerul va avea înnorãri accentuate şi va ploua pe arii extinse în vestul, sud-vestul şi centrul ţãrii, precum şi în zonele de munte şi local în rest. Vor fi mai ales averse, însoţite şi de descãrcãri electrice, iar pe arii restrânse îndeosebi la munte, cantitãţile de apã vor depãşi 20…25 l/mp. La munte, la altitudini de peste 2000 m, trecãtor se vor semnala precipitaţii mixte. Cu totul izolat vor fi condiţii de grindinã.

Vântul va sufla în general moderat, local şi temporar cu unele intensificãri, mai ales în prima parte a intervalului în vestul şi estul teritoriului, precum şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 16 şi 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 şi 12 grade. Mai ales spre sfârşitul intervalului, în zonele joase izolat se va semnala ceaţã.