Vreme frumoasã va fi în Grecia şi ţãrile balcanice, în România şi Ungaria, în cea mai mare parte a Italiei (în afarã de nordul sãu alpin), Portugalia, Spania (cu excepţia pãrţii sale sud-estice).

Aspectul vremii din restul continentului va fi determinat de nebulozitatea accentuatã  în Peninsula Scandinavicã şi în nord-vestul Rusiei. Ploi în general slabe se vor semnala pe suprafeţe mari în ţãrile scandinave, Marea Britanie, Franţa, Ţãrile de Jos şi cele baltice. Averse vor fi şi în sudul Germaniei şi cel al Poloniei, în nord-vestul Rusiei. Mai abundente vor fi ploile din sud-estul Franţei, din Elveţia şi posibil din nordul Italiei.

Vânt intens pe timp îndelungat va sufla împrejurul Arhipelagului Britanic, în Golful Biscaya şi pe ocean la vest de Portugalia, pe când calm atmosferic este preconizat pentru zona centralã şi spaţiul carpato-balcanic. Regimul termic nu va diferi substanţial de cel de cu o zi înainte.

Meteorologii au emis o avertizare cod roşu de caniculă în Croaţia şi Bosnia Herţegovina, în aceste ţări sunt aştepatate maxime de 39…40 grade celsius. În Serbia, Bulgaria, Italia, Muntenegru, Austria, Slovenia sunt avertizări cod portocaliu de caniculă.