În Ajunul Crăciunului, vremea va deveni deosebit de caldã în toate regiunile. Spre seară vor fi ploi pe arii extinse în vestul, centrul şi nordul ţãrii, moderate cantitativ  în Crişana şi în Maramureş. În zona montanã înaltã din nordul Carpaţilor Orientali şi a Munţilor Apuseni se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã şi doar izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 14 grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vest.

Prognoză pentru Joi | 24 decembrie, Sursa: ADMINISTRATIA NATIONALA DE METEOROLOGIE 

Aspectul de primăvară se va menţine şi în prima zi de Crăciun. Vremea va fi caldã în sudul şi sud-estul ţãrii, iar în rest valorile termice vor fi în scãdere.

În vest, centru şi nord cerul va fi noros şi se vor semnala precipitaţii pe arii extinse. Vor fi ploi, cu tendinţã de transformare în lapoviţã şi ninsoare în cursul nopţii, cu precãdere în Transilvania, Moldova şi dealurile vestice.

La munte, treptat, vor predomina ninsorile, mai consistente în Carpaţii Meridionali. În sud şi sud-est, aria de nebulozitate şi precipitaţii – mai ales ploi va fi în extindere începând din orele serii. Pe alocuri cantitãţile de apã vor fi mai însemnate.

Vântul va avea intensificãri la munte, iar în a doua parte a intervalului, local şi temporar şi în est, sud-est, precum şi în zona de câmpie din vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 şi 7 grade.

Sursa: https://www.wxcharts.com/ Distribuţia precipitaţiilor în dimineaţa zilei de Duminică, 27 decembrie