Vineri (25 decembrie)
În vestul, nordul, nord-estul şi centrul ţãrii vremea se va rãci, va fi închisã, iar temporar şi pe arii extinse va ploua. Noaptea, în Moldova, Transilvania şi posibil şi în Maramureş, pe alocuri vor fi şi ninsori sau lapoviţã. La munte se vor semnala precipitaţii mixte ce vor determina pe suprafeţe mici polei, iar la altitudini mari treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zãpadã. Pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali, se vor acumula cantitãţi de apã de 20…25 l/mp. În restul teritoriului valorile termice se vor menţine mult mai ridicate decât în mod normal la aceastã datã. Cerul va avea înnorãri temporare ziua, apoi va deveni mai mult noros. Îndeosebi seara şi noaptea trecãtor va ploua în general slab cantitativ. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã, în special pe creste, unde la rafalã se vor depãşi viteze de 70…80 km/h, şi pe arii restrânse şi la viteze mai mici şi în sudul şi sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 5 şi 15 grade, cu cele mai ridicate valori în extremitatea de sud a teritoriului, iar cele minime se vor situa între -1 şi 7 grade. Izolat se va semnala ceaţã.

Sâmbătă (26 decembrie)
Vremea se rãci accentuat şi va fi în general închisã, cu înnorãri şi precipitaţii pe arii extinse în cea mai mare parte a teritoriului. În regiunile sud-vestice, sudice şi sud-estice, pe parcursul zilei vor predomina ploile, iar noaptea în Oltenia, sudul Banatului, nordul Munteniei şi al Dobrogei vor fi mai ales ninsori şi lapoviţã; în Moldova şi Transilvania se vor semnala precipitaţii mixte (lapoviţã, ninsoare şi pe alocuri ploi). La munte va ninge, mai consistent în Carpaţii Meridionali şi de Curburã şi în Munţii Banatului.

În sud şi sud-vest, se vor acumula cantitãţi de apã mai însemnate. Pe spaţii restrânse vor fi posibile depuneri de polei. În nord-vestul şi nordul ţãrii ziua vor fi posibile precipitaţii slabe, pe suprafeţe mici, apoi cerul se va degaja treptat. Vântul se va intensifica în special în cursul nopţii la munte şi în regiunile sudice şi va avea local şi temporar unele intensificãri şi în vestul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 8 grade, uşor mai ridicate în sudul litoralului, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 şi 3 grade, cu cele mai scãzute valori în nordul ţãrii.

Duminică (27 decembrie)
Vremea se va menţine în general închisã, iar precipitaţiile se vor semnala pe arii extinse. În special la începutul zilei, vor mai fi ninsori şi lapoviţã în sud-vest, centru şi est, la deal şi la munte şi izolat în rest, apoi în mare parte a ţãrii vor predomina ploile, ce vor depune pe alocuri polei, cu probabilitate mai mare în Moldova, nordul Munteniei şi zonele montane. În jumãtatea de sud se vor cumula cantitãţi de apã mai însemnate, ce vor depãşi 20…30 l/mp în Carpaţii Meridionali şi Dealurile Subcarpatice.

Vântul va sufla tare la munte, cu precãdere în Carpaţii Meridionali, unde rafalele vor depãşi 80…90 km/h şi va avea intensificãri locale şi temporare şi în restul teritoriului, în special în sud şi sud-vest şi în regiunile estice. În cursul zilei valorile de temperaturã vor fi între -1…0 grade în Moldova şi estul Transilvaniei şi 10…12 grade în sudul Dobrogei; noaptea, pe fondul pãtrunderii unei mase de aer foarte cald, în multe zone din ţarã se vor înregistra temperaturi comparabile sau chiar mai ridicate decât cele diurne, iar minimele vor fi cuprinse în general între 0 şi 9 grade. Local, mai ales noaptea, se va forma ceaţã.