Pe parcursul zilei de Vineri (25 septembrie), vremea va fi caldã, cãlduroasã dupã-amiaza în Lunca Dunãrii. În prima parte a zilei sunt posibile averse şi descãrcãri electrice, în regiunile estice, sud-estice şi la munte. Spre seară ploile şi fenomenele electrice îşi vor face apariţia în regiunile vestice, în zonele montane şi submontane. Punctiform cantitãţile de apã vor depãşi 15…20 l/mp.

Prognoza meteo pentru Vineri – 25 septembrie 

Se vor atinge 32° la Giurgiu, 31° Călăraşi, Alxandria; 30° Bucureşti, Craiova, Brăila, Focşani.

Vântul se va intensifica treptat, la început în vestul ţãrii, apoi la munte şi local în restul teritoriului. Vor fi rafale de 45…55 km/h, iar pe crestele montane de peste 85…90 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade.

Aspectul vremii va suporta modificări importante începând cu ziua de Sâmbătă. Asftel, temperaturile vor fi în scãdere accentuatã în jumãtatea de vest a teritoriului. În Dealurile de Vest nu vor fi mai mult de 18…19 grade celsius. Cel mai cald se va menţine în sud-estul ţării, unde termometrele vor indica valori de 30°C.

Instabilitatea atmosfericã se va accentua treptat. Cerul va fi mai mult noros în regiunile intracarpatice şi va prezenta înnorãri temporar accentuate în rest. Cantitãţile de apã vor fi însemnate şi local se vor depãşi 30…40 l/mp. În Dobrogea astfel de fenomene vor apãrea din orele serii şi pe arii mai restrânse.