Pe fondul unui transport de aer mai cald din zona Asiei (Kazakhstan – Rusia),  în primele patru zile vremea va fi călduroasă în timpul după-amiezelor. Cel mai cald va fi  în Moldova, Dobrogea continentală şi în estul Munteniei, unde temperaturile vor atinge 30°C, chiar  34 de grade.

Marti, 9 iunie (maxime: 33°C – Brăila; 32°C – Galaţi, Călăraşi, Focşani, Vaslui, Iaşi), dar ca urmare a umidităţii ridicate, valorile resimţite vor fi mai ridicate.

Instabilitatea atmosfericã va fi temporar accentuatã în cea mai mare parte a ţãrii, dar mai ales în jumãtatea de vest şi în zonele de munte, unde vor fi înnorãri, averse, descãrcãri electrice, vijelii şi izolat grindinã. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp se vor înregistra cantitãţi de apã local însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, mai ales dupã-amiaza şi noaptea.

Ulterior, pe fondul generalizării instabilității atmosferice, se estimează o scădere ușoară de temperatură spre o medie regională de 27…28 de grade.

Transport de aer cald din est / Rusia

Estimari precipitaţii – Miercuri, 10 iunie / Joi, 11 iunie

Instabilitate atmosferică se va menține accentuată pe tot parcursul celor două săptămâni, însă probabilitatea pentru cantități de apă însemnate va fi mai ridicată în intervalul 11 – 16 iunie.