Pentru acest sfârșit de săptămână vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã temporar accentuatã în vest, centru și nord. Vorbim de averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantitãţile de apã înregistrate în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii restrânse vor fi mai însemnate.

Duminică (5 iulie), cele mai ridicate valori se vor înregistra în sud-est: 37 grade la Călăraşi, 36°C Brăila, Galaţi, Slobozia, 34° la Focşani, Buzău
În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar manifestãri de instabilitate atmosfericã vor fi doar pe suprafeţe mici şi la intensitãţi mult mai reduse. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 şi 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în jumãtatea de sud-est, unde dupã-amaiza va fi caniculã iar disconfortul termic accentuat. Minimele se vor încadra între 13 şi 26 de grade.

Si pentru începutul săptămânii viitoare (6 – 7 iulie), vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului în regiunile intracarpatice. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantitãţile de apã înregistrate în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii restrânse vor fi mai însemnate

Pentru marti 7 iulie, temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est.