Pentru acest final de săptămână, vremea va fi închisã şi friguroasă în cea mai mare parte a ţãrii. În jumãtatea de nord a teritoriului se vor semnala precipitaţii.

Vor fi ninsori la munte şi sub formã de ploaie, lapoviţã şi ninsoare în Transilvania, Maramures, zonele deluroase ale Moldovei.  În celelalte regiuni, la începutul şi sfârşitul intervalului va fi nebulozitate joasã sau ceaţã, posibil persistente şi pe parcursul zilei; ceaţa se va asocia şi cu depunere de chiciurã, iar pe arii restrânse vor fi ploi slabe sau burniţã.

Simona Căpşună pentru observatornews.ro “Doi centri barici vor fi de interes pe final de toamnă şi început de iarnă şi ei vor dicta evoluţia temperaturilor şi precipitaţiilor din weekendul prelungit. Un ciclon va coborî dinspre nord-estul Europei şi va aduce aer rece şi ninsori, din loc în loc, în jumătatea de nord a ţării. Un al doilea ciclon, se va apropia dinspre Marea Mediterană şi va aduce precipitaţii în regiunile sudice”.

Vântul va sufla moderat în zonele de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 în nordul ţării şi 10 grade pe litoral, iar cele minime între -5 şi 3 grade.