Interval de valabilitate: 02 decembrie, ora 07:00 – 03 decembrie, ora 10:00

În intervalul menţionat, aria precipitaţiilor va cuprinde regiunile din vestul, nordul şi centrul ţãrii. În Maramureş, Transilvania, nordul Crişanei şi al Moldovei treptat vor predomina ninsorile şi local, mai ales dupã orele amiezii, se va depune strat de zãpadã.

În Banat, în sudul Crişanei şi în centrul şi sudul Moldovei la început va ploua, apoi se vor semnala precipitaţii mixte. În cursul nopţii de luni spre marţi (2/3 decembrie) şi în dimineaţa zilei de marţi, precipitaţii slabe sub formã de ploaie, lapoviţã şi trecãtor ninsoare se vor semnala şi în regiunile sudice. Local vor fi depuneri de polei.

La munte va ninge şi se va depune strat de zãpadã, mai consistent în Carpaţii Occidentali şi în nordul Orientalilor.
Vântul va sufla tare la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depãşi
70…80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

Intensificãri trecãtoare ale vântului vor fi pe spaţii mai mici şi în celelalte zone, cu viteze în general de 45?55 km/h.
În prima parte a sãptãmânii, vremea se va menţine rece mai ales dimineaţa şi noaptea, cu precãdere în jumãtatea de nord a teritoriului.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţionalã de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Sursa: Administraţia Naţionalã de Meteorologie, Centrul Naţional de Prognozã Meteorologicã – Bucureşti

Foto Ionut Barsan