Interval: 20 noiembrie, ora 18:00 – 23 noiembrie, ora 10:00

În intervalul menţionat temporar va ploua îndeosebi în jumãtatea de sud a ţãrii, unde local se vor acumula cantitãţi de apã care vor depãşi 20…25 l/mp, iar îndeosebi în zona de munte a Olteniei, izolat 40…60 l/mp.

Vremea se va rãci treptat, astfel încât vineri (22 noiembrie) şi sâmbãtã (23 noiembrie) în jumãtatea esticã a teritoriului se vor înregistra temperaturi sub cele specifice perioadei.

În zona montanã, mai ales la altitudini de peste 1500 m, treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zãpadã, iar începând din seara zilei de joi (21 noiembrie), trecãtor, precipitaţii mixte ce pot determina depuneri de polei, se vor semnala şi în Moldova, estul şi sud-estul Transilvaniei şi în dealurile Munteniei.

La munte, mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali, vor fi perioade în care vântul va avea intensificãri, cu viteze de peste 70…80 km/h, spulberând trecãtor zãpada. Intensificãri temporare ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, vor fi şi în zonele mai joase de relief.