Avertizare meteo cod roşu de ninsori în Elveţia (Blenio, Locarnese, Basso Moesano, Luganese, Alta Valmaggia, Leventina, Mendrisiotto, Poschiavo) şi Austria (Osttirol, Kärnten)

Cod roşu de ninsori în Elveţia | Meteoalarm.eu 4 decembrie 2020 

Cod roşu de ninsori, lapoviță, ploi în Austria | Meteoalarm.eu 4 decembrie 2020 

Modelele de prognoză meteo dau semnale pentru ninsori consistente în regiunea Alpilor de Sud, începând cu ziua de vineri (4 decembrie) . Până duminică seara, se pot depune peste 1-2 metri de zăpadă proaspătă în sud-estul Elveției, sudul Austriei şi nordul Italiei.

Estimare strat de zăpadă în zona Alpilor | Model de prognoză ARPEGE, wxcharts.com

În sudul Alpilor Elveției, adică regiunea Ticino și sudul Cantonului Grisons , sunt așteptate cantități însemnate de precipitații.

Estimare strat de zăpadă în zona Alpilor | Model de prognoză GFS, wxcharts.com

Pentru acest sfârşit de săptămână,  şoferii care vor tranzita zonele respective  trebuie să se aştepte la restricţii semnificative ale traficului impuse de condiţiile meteo. Există, de asemenea, un mare pericol de avalanșe în munți, mai ales la altitudini de peste 1800 metri.

Joi (3 decembrie)
La ploi abundente vor fi expuse regiunile de la est si de la sud-vest de Marea Adriatică şi din imediata apropiere a acesteia. Lapoviţă şi ninsori însemnate cantitativ se vor semnala în sudul Norvegiei, în nordul Frantei si posibil izolat în Ţările de Jos şi în estul Angliei.

Meteoalarm – 3 decembrie 2020 

Cod roşu de ninsori în Croaţia – 3 decembrie 2020 |Meteoalarm