Pe fondul unui ciclon bine conturat în nord-vestul continentului, pe parcursul serii și al nopții de marți spre miercuri,  aria precipitaţiilor se va extinde şi în zona geografică a României. Vor fi ploi în Banat şi în Crişana, iar în Maramureş şi în Transilvania vor fi şi lapoviţe.

În zona de munte treptat vor predomina ninsorile. Cu precãdere în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali cantitãţile de precipitaţii vor fi mai însemnate. Pe arii restrânse se vor acumula 15…20 l/mp şi punctiform peste 25 l/mp, astfel încât se va depune strat nou de zãpadã, local mai consistent. În restul teritoriului, înnorãrile vor fi temporare şi local, pe parcursul nopţii, va ploua slab. Izolat vor fi depuneri de polei.

La munte, îndeosebi noaptea, vântul va avea intensificãri, cu viteze mai mari pe creste, unde rafalele vor depãşi 90…100 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zãpada. Intensificãri temporare ale vântului, dar la cote mai reduse, se vor semnala mai ales în Banat, Crişana, Maramureş şi Transilvania.