SITUAŢIA METEOROLOGICÃ PENTRU JURNALUL OREI 15
Cerul prezintã înnorãri în vestul, sud-vestul şi centrul ţãrii , unde izolat se semnaleazã averse de ploaie,iar în restul teritoriului cerul este parţial noros. Vântul suflã slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, mai ales pe creste. La ora 15 se înregistrau valori termice cuprinse între 17 grade la Constanţa-Dig şi 34 de grade la Cernavodã .

Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie 

Temperaturile resimţite ajung la valori de 38 de grade la Cernavodă, 37°C la Hârşova, Brăila, Griviţa, 36 de grade la Călăraşi.

Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie 

Indicele de confort termic, este un index ce coroborează temperatura aerului cu umiditatea relativă (mărime fizică egală cu o cantitate de vapori de apă, care există într-un amestec gazos de aer şi apă), pentru a determina o temperatură aparentă, cea resimţită de corpul uman.
 
În mod normal, corpul se răceşte prin transpiraţie, proces în timpul căruia apa se evaporă, iar ca urmare căldura reţinută se diminuează.
 
Atunci când umiditatea relativă este mare, rata de evaporare a apei se reduce. Aceasta înseamnă o răcire mai lentă a corpului, care reţine mai multă căldură decât ar face-o în aer uscat.
 
Pragul critic este de 80 de unităţi. Acolo unde valoarea este egală sau mai mare, populaţia trebuie să se protejeze.
 
Aprecierea stării de confort sau de disconfort termic se poate face prin calculul indicelui temperatură – umiditate (ITU). Acest indice redă sintetic acţiunea simultană a temperaturii şi a umidităţii asupra corpului uman.
 
Dacă în două zone se înregistrează aceeaşi temperatură, dar umiditatea este diferită, senzaţia de sufocare va fi mai pronunţată în zona cu umiditate mai ridicată.
 
Practic, 35 de grade într-un aer uscat pot fi suportate mult mai uşor faţă de 32 de grade într-un aer umed.