Vreme predominant frumoasã, cu cerul mai mult sau complet senin în Portugalia şi în sud-vestul Spaniei, în aproape tot Regatul Unit, în Albania, Serbia, Muntenegru şi FRI Macedonia.

În restul continentului aspectul vremii se prefigureazã mai degrabã închis, cu nebulozitate de nivel jos şi ceaţã chiar persistentã în ţãrile central-estice (inclusiv în România) şi nord-vestul şi în vestul Rusiei, în Belarus şi în ţãrile baltice, cu cer de asemenea mai mult noros în regiunile centrale şi în jumãtatea nordicã a Italiei şi variabil sau temporar noros în celelalte zone.I

Imagine satelit – EUMETSAT, yr.no

Precipitaţiile vor fi în general slabe – sub formã de ploaie local în Germania, Elveţia, Polonia şi în ţãrile baltice şi izolat sau sporadic în cele sud-estice, central-estice, vestice şi nord-vestice; şi sub formã de lapoviţã şi posibil ninsoare – pe arii restrânse în Pen. Scandinavicã, în extremitatea nord-vesticã a Rusiei şi pe relieful montan înalt. Viteze de nivel moderat şi mai înalt ale vântului, pe timp îndelungat, se vor înregistra numai pe mãrile Egee, a Nordului şi Azov, de asemenea pe ocean la vest şi la sud-vest de Arhipelagul Britanic. În ansamblu, regimul termic nu va diferi substanţial faţã de cel de cu o zi înaintem decât cã în estul Europei şi inclusiv în ţara noastrã vremea va fi uşor mai rece şi temperatura aerului va fi puternic influenţatã de ceaţã şi de aerul rece provenind dinspre Munţii Ural.

Meteoalarm-13 noiembrie