Marti (13 august)
În zonele de câmpie şi de podiş pe arii extinse se va menţine vremea canicularã şi disconfortul termic accentuat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Temperaturile maxime se vor încadra între 31 şi 38 de grade, mai scãzute pe litoral, unde se vor situa între 27 şi 30 de grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 grade în estul Transilvaniei şi 24 de grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorãri noaptea în regiunile vestice şi nord-vestice, unde pe suprafeţe mici vor fi averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi vijelii. În restul teritoriului, vântul va sufla slab şi moderat, pe arii restrânse cu intensificãri pe parcursul zilei.

Miercuri (14 august)
Vremea se va rãci, mai accentuat în Banat, în Crişana şi în Maramureş, dar se va menţine cãlduroasã în restul teritoriului, izolat canicularã în Oltenia şi în Muntenia. În regiunile vestice, nordice, centrale, la deal şi la munte gradul de instabilitate atmosfericã va fi în creştere treptatã şi se va manifesta prin perioade cu înnorãri accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantitãţi importante de apã, iar pe suprafeţe mici va cãdea grindinã. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare noaptea când doar pe arii restrânse vor fi astfel de manifestãri. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade în vest şi 35 de grade în sud, iar cele minime între 11 şi 22 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

Joi (15 august)
Instabilitatea atmosfericã va fi temporar accentuatã în zonele de deal şi de munte, precum şi în regiunile centrale şi de nord-est, iar dupã-amiaza şi noaptea, local şi în sud şi în sud-est. În aceste zone vor fi perioade cu înnorãri, averse şi descãrcãri electrice. Izolat, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor fi mai insemnate şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri ziua în regiunile estice şi de scurtã duratã în timpul ploilor. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusã. Temperaturile maxime, în scãdere faţã de ziua anterioarã şi în regiunile extracarpatice, se vor încadra între 21 şi 31 de grade, iar cele minime între 11 şi 21 de grade, uşor mai mici în depresiuni.