Sâmbătă (30 noiembrie)
Vremea se va rãci faţã de ziua precedentã şi va deveni normalã pentru aceastã perioadã, exceptând sud-estul ţãrii unde valorile termice diurne se vor menţine uşor mai ridicate faţã de mediile multianuale. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 13 grade. Cerul va avea înnorãri şi se vor semnala precipitaţii, ziua în regiunile sudice, estice şi centrale şi izolat în rest, iar noaptea mai ales în cele sud-estice. Va ploua, iar trecãtor precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare în Transilvania şi în zona subcarpaticã a Moldovei, iar în a doua parte a intervalului, mai ales în zona subcarpaticã a Munteniei. La munte treptat vor predomina ninsorile. Izolat cantitãţile de apã vor acumula 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în zona de munte, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali şi ale Munţilor Banatului, unde la rafalã se vor atinge viteze de 70…80 km/h, trecãtor spulberând ninsoarea, dar pe suprafeţe mai mici şi la cote mai reduse şi în restul teritoriului. Temperaturile minime, mult mai coborâte faţã de noaptea precedentã, îndeosebi în jumãtatea de nord a teritoriului, unde vor fi preponderent negative, se vor situa între -6 şi 4 grade, mai scãzute în depresiuni.

Duminică (1 decembrie)
Procesul de rãcire a vremii va continua şi se va resimţi în toate regiunile, astfel cã valorile de temperaturã se vor situa în general în jurul mediilor multianuale. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorãri în sudul şi parţial în centrul ţãrii, iar pe arii restrânse în Muntenia se vor semnala precipitaţii slabe mixte. Noaptea cerul se va înnora treptat în vestul, nordul şi centrul ţãrii, dar numai izolat vor fi precipitaţii mixte. În zona de munte, pe spaţii mici vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la început în sud-est, iar din a doua parte a intervalului la munte, îndeosebi pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 8 grade, iar cele minime, preponderent negative, vor fi cuprinse între -7 şi 1 grad, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

Luni (2 decembrie)
Vremea va fi închisã în regiunile vestice, nordice şi centrale şi se vor semnala precipitaţii, ninsori la munte şi în Maramureş, sub formã de lapoviţã şi ninsoare în Crişana, Transilvania şi nordul Moldovei şi mixte în Banat. În restul teritoriului cerul va prezenta înnorãri temporare, cu precãdere pe parcursul nopţii, când local vor fi ploi şi trecãtor lapoviţã sau ninsoare. Izolat vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare la munte, mai ales pe creste, dar trecãtor şi pe spaţii mai mici şi în regiunile sudice şi estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 10 grade, iar cele minime, mai ridicate decât în noaptea precedentã, vor fi cuprinse, în general, între -3 şi 3 grade.

Sursa: Administraţia Naţională de Meteorologie