Joi (16 mai)
Vremea se va menţine instabilã. Vor fi înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului local în vestul teritoriului şi pe arii extinse în rest. Izolat, mai ales în regiunile sudice, vor fi condiţii de grindinã şi, cu precãdere în zona de munte, cantitãţile de apã vor depãşi 25…30 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 şi 15 grade. Dimineaţa şi noaptea, vor fi condiţii de ceaţã.

Vineri (17 mai)
Vremea se va încãlzi faţã de intervalul anterior. În sud-vestul ţãrii, cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, cu precãdere în cursul zilei. În restul teritoriului, manifestãri ale instabilitãţii atmosferice se vor semnala local, mai ales dupã-amiaza şi noaptea. Pe arii restrânse vor fi cãderi de grindinã, iar izolat cantitãţile de apã vor fi mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 19…20 de grade în Dealurile de Vest şi 27…28 de grade în regiunile estice, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 17 grade, cu cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei.

Sâmbătă (18 mai)
Vremea va fi în general instabilã şi se va rãci faţã de ziua precedentã în jumãtatea de nord-est a ţãrii, unde înnorãrile vor fi accentuate şi, mai ales în cursul zilei, se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. În celelalte regiuni valorile termice vor mai creşte uşor faţã de intervalul anterior, cerul va fi variabil, fenomene specifice instabilitãţii atmosferice se vor semnala pe arii restrânse, cu precãdere dupã-amiaza, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Izolat vor fi condiţii de grindinã şi cantitãţi de apã mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 8 şi 16 grade.