De Vineri 25 decembrie, începând cu orele serii,  la munte  vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zãpadã. În Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali, se vor acumula cantitãţi de apã de peste 20…25 l/mp.  Vântul va prinde putere în zona montanã, în special pe creste, unde la rafalã se vor depãşi viteze de 70…80 km/h. Viteze mai mici ale vântului vor fi şi în sudul şi sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 5 şi 15 grade, cu cele mai ridicate valori în extremitatea de sud a teritoriului, iar cele minime se vor situa între -1 şi 7 grade.

Sâmbătă pe fondul pătrunderii unei mase de aer mai rece, temperaturile vor fi în scădere accentuată. Pe arii extinse vor fi şi precipitaţii în cea mai mare parte a teritoriului. În regiunile sud-vestice, sudice şi sud-estice, pe parcursul zilei vor predomina ploile.

Noaptea în Oltenia, sudul Banatului, nordul Munteniei şi al Dobrogei vor fi mai ales ninsori şi lapoviţã. În Moldova şi Transilvania se vor semnala precipitaţii mixte (lapoviţã, ninsoare şi pe alocuri ploi).

La munte va ninge, mai consistent în Carpaţii Meridionali şi de Curburã şi în Munţii Banatului. În sud şi sud-vest, se vor acumula cantitãţi de apã mai însemnate. Pe spaţii restrânse vor fi posibile depuneri de polei.

Vântul se va intensifica în special în cursul nopţii la munte şi în regiunile sudice şi va avea local şi temporar unele intensificãri şi în vestul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 8 grade, uşor mai ridicate în sudul litoralului, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 şi 3 grade, cu cele mai scãzute valori în nordul ţãrii.

Duminică 27 decembrie, în jumãtatea de sud se vor cumula cantitãţi de apã mai însemnate, ce vor depãşi 20…30 l/mp în Carpaţii Meridionali şi Dealurile Subcarpatice.

Vântul va sufla tare la munte, cu precãdere în Carpaţii Meridionali, unde rafalele vor depãşi 80…90 km/h şi va avea intensificãri locale şi temporare şi în restul teritoriului, în special în sud şi sud-vest şi în regiunile estice.