Islanda se confruntă în această perioadă cu o furtună extrem de puternică. La stația Hafnarfjall, rafalele de vânt au atins o viteză maximă de 255 km/h, aproape un record.

Furtuna intensă a dus la vânturi extrem de severe, în unele zone rafalele violente au depăşit 200 km/h.

Rafale – 14 februarie 2020 / Model ECMWF 

În dimineaţa zilei de 14 februarie, stația meteo Hafnarfjall a raportat o rafală  de vânt de 255,6 km/h (71 m / s = 159 mph). Media pe oră a fost de 108 km/ h (30 m / s = 67 mph) . Aceasta este o valoare extrem de ridicată chiar și pentru Islanda, dar recordul rămâne la stația Gagnheiði , care a înregistrat o rafală de 267,1 km/h (74,2 m / s rafală de vânt pe 16 ianuarie 1995)

https://www.severe-weather.eu/

Pe parcursul zilei de Sâmbătă – 15 februarie, cerul va avea înnorãri şi vor fi precipitaţii sub formã de ploaie în nord-vestul Europei, unde local cantitãţile de apã vor fi însemnate, şi în sud-est şi ploaie, lapoviţã şi ninsoare în nord.

Înnorãri temporare ale cerului vor fi şi în regiunile vestice, central-nordice şi estice, dar numai izolat vor fi precipitaţii slabe. În restul continentului cerul va fi variabil, dar în zonele joase de relief din sud-vest pe arii restrânse va fi ceaţã.

Precipitaţii – 15 februarie, ora 18/ECMWF

Vântul va avea intensificãri în vestul, nordul şi sud-estul Europei şi în extremitatea de sud, iar cele mai mari viteze se vor înregistra în Arhipelagul Britanic unde local se vor depãşi 100 km/h.

Europa – 15 februarie

Temperaturile se vor menţine mai ridicate decât cele normale pentru mijlocul lunii februarie în cea mai mare parte a continentului.

Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie