Muntenia
Cerul va fi variabil în primele ore ale intervalului, apoi va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse și descărcări electrice, pe suprafețe mici după-amiaza și pe arii extinse noaptea. Vor fi mai ales averse, însoțite izolat de descărcări electrice. Punctiform se vor înregistra cantități mai mari de apă, iar vântul va sufla în general moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 26 de grade, iar cele minime între 7 și 12 grade.

Oltenia
Vremea va deveni în general instabilă și va fi apropiată de normalul termic al datei calendaristice. Mai ales după-amiaza și noaptea pe arii extinse vor fi averse însoțite de descărcări electrice.Izolat ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de precipitații vor depăși 20-25 litri/mp și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab până la moderat cu intensificări izolate în cursul zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 25 de grade, iar cele minime între 9 și 13 grade.

Banat
Cerul se va înnora treptat și pe arii extinse în cursul nopții va ploua. Vor fi averse, însoțite izolat de descărcări electrice, iar cantitățile de apă cumulate vor fi, pe arii restrânse, însemnate. Izolat vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări temporare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 26 de grade, iar cele minime între 9 și 13 grade.

Crișana
Cerul se va înnora treptat și în această regiune. Local în partea a doua a zilei și pe arii extinse în cursul nopții, va ploua. Vor fi mai ales averse, însoțite izolat de descărcări electrice, iar cantitățile de apă cumulate vor fi, pe arii restrânse, însemnate. Izolat vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări temporare. Valorile maxime vor fi cuprinse între 21 și 27 de grade, iar cele minime între 9 și 13 grade.

Maramureș
Vremea va deveni în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, îndeosebi în cursul serii și al nopții, când pe arii extinse se vor semnala averse însotițe și de descărcări electrice, dar și intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe arii restrânse cantitățiile de apă vor depăși 10…15 l/mp, izolat 20 l/mp și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 26 de grade, iar cele minime între 10 și 13 grade.

Transilvania
Vremea va deveni în general instabilă. Spre seară se vor aduna norii, când pe arii extinse se vor semnala averse însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp, izolat 25 l/mp și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 și 27 de grade, iar cele minime între 6 și 13 grade.

Moldova
Valorile termice vor fi în scădere și vor caracteriza o vreme răcoroasă pentru această dată. Cerul va fi variabil la început apoi va avea înnorări temporar accentuate și începând din orele amiezii, pe arii relativ extinse, în nordul și centrul Moldovei vor fi averse însoțite de descărcări electrice. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor atinge pe arii restrânse, 15…20 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 și 23 de grade, iar cele minime se vor încadra între 7 și 10 grade.

Dobrogea
Vremea va deveni în general instabilă mai ales după-amiaza și noaptea. Și în această zonă vor fi averse, însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua de 40…50 km/h. Temperaturile maxime, în scădere, se vor încadra între 14 și 21 de grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral și în deltă, iar cele minime între 9 și 12 grade.