Pe parcursul lunii Septembrie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale în toate regiunile. Cele mai ridicate valori se vor înregistra în Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală, dar şi în Moldova. Vor fi temperaturi maxime care se vor apropia sau depăşi 30 de grade celsius.

După intervalul 3 – 4 septembrie cu fenomene specifice înstabilităţii atmosferice mai ales în regiunile din Moldova, Muntenia şi Dobrogea, vremea va continua sã se încãlzeascã în majoritatea zonelor. Cerul se va degaja de nori, iar termotrele vor indica între 24 şi 32 de grade. Doar dimineţile vor fi cu atmosferă de toamnă, mai ales în depresiuni. Posibil ca temperaturile minime să coboare spre valori de 3…8 grade celsius, iar ceaţa să fie prezentă.

În intervalul 7 – 13 septembrie, cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Evoluţia termică ECMWF / Marti 8 septembrie

Pentru a doua jumătate a lunii septembrie, regimul pluviometric estimat va fi ușor excedentar în jumătatea nordică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, conținutul de umiditate pe adâncimea de sol 0-100 cm prezintă valori extrem de scăzute (secetă pedologică puternică și extremă), în Dobrogea, sudul Moldovei, estul Munteniei, sudul Olteniei.