Începem sătămâna viitoare cu vreme predominant frumoasã în mare parte din ţară. Aerul cald de origine tropicală va urca regimul termic peste normalul perioadei.  Luni şi marţi, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 18 grade, iar cele minime se vor situa între -4 şi 6 grade, mai mici în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -10 grade.

Săptămâna: 17 – 23 februarie
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii țări, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în nord-estul teritoriului

Anomalia termică / 17 – 23 februarie | Met.hu

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice. Excepție vor face regiunile din sud-vestul țării, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

Anomalie precipitaţii  / 17 – 23 februarie Met.hu

Săptămâna: 24 februarie – 1 martie
Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele estice și sud-estice.

Anomalia termică / 24 februarie – 1 martie | Met.hu

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi în general deficitare în regiunile sudice și sud-estice și apropiate de cele normale ale perioadei în rest.

Săptămâna:  2 – 8 martie
Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.
Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna: 9 – 15 martie
Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice aceste perioade, în toate regiunile.
Regimul pluviometric va fi în general deficitar în jumătatea vestică a teritoriului și apropiat de cele normal pentru acest interval în rest.

Sursa: Administraţia Naţională de Meteorologie