Vremea va fi instabilã în cea mai mare parte a ţãrii şi pe parcursul următoarelor 2 – 3 săptămâni.

În perioada 23 – 28 iunie, cerul va avea înnorãri temporar accentuate, mai ales dupã orele prâzului.  Vor fi averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi pe spaţii mici vijelii şi grindinã. Ploile vor avea mai ales caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor însemnate.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile estice, sud-estice și local în cele centrale, excedent ce va fi mai pronunțat în nord-estul țării.
În rest regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, excepție făcând nord-vestul extrem al țării, unde cantitățile de precipitații vor fi local deficitare.

Săptămâna viitoare / Joi, 25 iunie | Model ECMWF 

Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 20 de grade.

Saptămâna: 29 iunie – 5 iulie 
Temperatura aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.
Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi ușor deficitare în sud-vestul teritoriului, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Saptămâna: 6 -12 iulie 
Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Sursa grafică: www.met.hu/en/idojaras/veszelyjelzes/

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nordice și la munte. Excepție va face sudestul țării unde cantitățile de precipitații vor fi normale pentru această perioadă.

Saptămâna:13 -19 iulie
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.
Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în
toate regiunile.

Sursa informatii: Administratia Nationala de Meteorologie