SITUAŢIA METEO PENTRU JURNALUL OREI 14
Cerul este variabil în estul Munteniei şi al Moldovei, în Dobrogea, la munte şi mai mult senin în rest. Temperatura aerului are valori cuprinse între 26 de grade la Întorsura Buzăului şi 34 de grade la Ploieşti.

Ca urmare a umidităţii destul de ridicate, valorile resimţite sunt mai ridicate faţă de temperaturile înregistrate în termometre

Ora 14
Bucureşti Afumaţi (31 grade în termometru) / umiditate (48%) / temperatura resimţită 40 grade
Bechet (32 grade în termometru) / umiditate (47%) / temperatura resimţită 40 grade
Călăraşi (32 grade în termometru) / umiditate (47%) / temperatura resimţită 39 grade
Giurgiu (31 grade în termometru) / umiditate (45%) / temperatura resimţită 39 grade
Zimnicea (31 grade în termometru) / umiditate (47%) / temperatura resimţită 39 grade

Valori resimtite în functie de umiditate

PROGNOZA METEOROLOGICÃ PENTRU ZIUA ÎN CURS
Vremea se va menţine cãlduroasã, iar în regiunile vestice, sudice şi sud-estice şi pe arii restrânse în restul teritoriului, dupã-amiazã disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge şi va depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 35 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, dupã-amiaza şi seara, când local în zonele de deal şi de munte şi pe arii restrânse în rest, cu o probabilitate mai mare în regiunile sud-estice se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi izolat grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri de scurtã duratã în timpul ploilor.