Pentru acest sfârşit de săptămână prognonozele meteo nu arată prea bine.  Sâmbătă (26 septembrie), vorbim de instabilitate atmosfericã accentuatã în nord-vest, centru, sud şi la munte, iar seara şi în prima parte a nopţii cu precãdere în jumãtatea de est a ţãrii.

În zona de munte, precum şi în Maramureş, Transilvania, Oltenia, Muntenia şi Moldova, va ploua abundent şi vor fi intervale cu vijelii puternice, grindinã şi frecvente descãrcãri electrice, iar cantitãţile de apã vor depãşi 50…60 l/mp şi izolat 70…90 l/mp.

Prognoza meteo pentru Sâmbătă – 26 septembrie 

Vântul va avea local intensificãri, cu viteze la rafalã în general de 45…60 km/h, iar în zona montanã înaltã de peste 100…110 km/h, precum şi în Moldova, Muntenia şi Dobrogea, unde, începând din orele amiezii, vor fi rafale de 60…80 km/h.

Temperaturile vor fi în scãdere, chiar semnificativã în jumãtatea de vest a teritoriului, astfel cã maximele se vor situa între 18 grade în Dealurile de Vest şi 31 de grade în extremitatea de sud-est, iar minimele  între 8 şi 18 grade.

Duminică (27 septembrie), va continua sã se rãceascã în toate regiunile, mai accentuat în centrul şi sud-estul ţãrii. Vor fi averse şi posibil descãrcãri electrice, mai ales dupã-amiaza  în zonele montane, pe arii restrânse în centrul şi nord-estul teritoriului şi cu totul izolat în rest.

Vântul va avea temporar intensificãri în zonele montane înalte, cu rafale de peste 80 km/h, pe parcursul zilei local în jumãtatea de nord-est, iar noaptea în vest, cu viteze, în general, între 45 şi 55 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 26 de grade, iar cele minime între 5 şi 16 grade, mai ridicate pe litoral, spre 18 grade, dar şi mai scãzute în estul Transilvaniei, pânã la 1 grad. Spre sfârşitul intervalului, pe spaţii mici, vor fi condiţii de ceaţã.