În Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei, în sudul şi centrul Moldovei, vremea se va menţine cãlduroasã, canicularã dupã-amiaza. Indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge şi pe suprafeţe mici va depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi, condiţii în care disconfortul termic va fi accentuat.

În vestul, centrul, nordul ţãrii şi în zona de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã temporar accentuatã ce se va manifesta prin înnorãri, averse torenţiale, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, vijelii şi grindinã. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor depãşi 25…30 l/mp şi pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Vineri 3 iulie 2020 

Temperaturi maxime prognozate pentru astăzi 3 iulie:
37° Giurgiu
37° Călărași
36° București
35° Ploiești
35° Brăila
35° Galați
35° Focșani
35° Alexandria
35° Vaslui

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene(dar la intensitãţi mult reduse) se vor semnala pe suprafeţe în general restrânse, cu o probabilitate destul de ridicatã în Oltenia, îndeosebi spre searã şi la începutul nopţii. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade în Maramureş şi în dealurile Crişanei şi 37 de grade, izolat în Câmpia Românã, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 şi 23 de grade.