Muntenia
Vremea va fi instabilă și răcoroasă. Cerul va avea  înnorări temporar accentuate și pe arii extinse mai ales în cursul zilei se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantități de apă însemnate, pe alocuri peste 30….40 l/mp. Vântul va avea intensificări locale și temporare, mai ales în doua parte a intervalului, cu viteze mai mari în estul regiunii, în general cu viteze de 40…50 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 și 23 de grade, iar cele minime între 10 și 15 grade.

Oltenia
Cerul va fi variabil cu înnorări temporare în nordul regiunii, unde izolat vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat cu intensificări izolate ziua din sector vestic, îndeosebi în sud-vestul regiunii cu viteze la rafală de 45…55 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 25 de grade, iar cele minime între 8 și 12 grade.

Banat
Vremea va fi răcoroasă, iar cerul va fi mai mult noros. În cursul zilei pe arii relativ extinse vor fi averse însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 și 22 de grade, iar cele minime între 9 și 12 grade.

Crișana
Cerul va fi mai mult noros, iar valorile termice modeste pentru această perioadă. În cursul zilei local vor fi averse însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 și 22 de grade, iar cele minime între 9 și 11 grade.

Maramureș
Vremea va fi în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, îndeosebi în cursul zilei când pe arii relativ extinse se vor semnala averse însoțite și de descărcări electrice. Izolat cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări izolate după-amiaza și seara. Temperaturile maxime, în scădere față de ziua precedentă, vor fi cuprinse între 19 și 21 de grade, iar cele minime între 8 și 11 grade.

Transilvania
Vremea va fi răcoroasă și instabilă. Pe arii relativ extinse în cursul zilei se vor semnala averse de ploaie, ce vor avea și caracter torențial însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În cursul nopții aria precipitațiilor se va restrânge spre estul regiunii. Local cantitățile de precipitații vor depăși 20-25 l/mp, îndeosebi în jumătatea estică a regiunii și pe arii restrânse 40-50 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări temporare. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 21 de grade, iar cele minime între 8 și 12 grade.

Moldova
Pe spații extinse vor cădea averse însoțite de descărcări electrice și izolat grindină. Aversele vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, vor depăși 40..50 l/mp, iar în jumătatea de nord  60…70 l/mp. Vântul va prezenta intensificări mai ales pe timpul averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 și 23 de grade, iar cele minime se vor încadra între 10 și 14 grade.

Dobrogea
Vremea va deveni în general instabilă.După-amiaza și spre seara vor fi averse, descărcări electrice și condiții de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15 – 20 l/mp, izolat 25 -35 l/mp. Vântul va sufla prezenta intensificări temporare noaptea, dar și în timpul averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 24 de grade, iar cele minime între 13 și 17 grade.