Joi (3 decembrie)
Vremea va intra într-un proces de încãlzire, ce se va resimţi mai ales în regiunile intracarpatice şi în zonele montane, unde cerul va fi variabil. În sudul şi estul ţãrii, vor fi înnorãri şi, mai ales în primele ore ale zilei şi în cursul nopţii, se va semnala ceaţã, asociatã trecãtor cu burniţã, ploaie slabã sau fulguialã. Izolat, vor mai fi condiţii de polei. Noaptea, cerul se va înnora şi în regiunile vestice, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în Banat şi la munte, cu precãdere în zona Carpaţilor Meridionali, unde vitezele la rafalã vor depãşi 60…80 km/h, iar trecãtor şi în nordul Moldovei şi în Transilvania. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 1 şi 11 grade, iar cele minime se vor încadra între -4 şi 6 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, spre -10 grade.

Vineri (4 decembrie)
Vremea va deveni caldã pentru aceastã datã, îndeosebi în regiunile intracarpatice şi în zonele de deal şi de munte. În sudul şi estul ţãrii vor fi nori joşi şi, local, ceaţã, mai ales în prima parte a zilei şi noaptea, ce se vor asocia pe arii restrânse cu ploi slabe sau burniţã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil şi doar izolat, spre sfârşitul intervalului, vor fi ploi slabe, iar în zona montanã înaltã, precipitaţii mixte şi, posibil, polei.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în sudul Banatului şi la munte, cu precãdere pe crestele înalte ale Carpaţilor Meridionali, iar local şi temporar, dar cu viteze mai reduse şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 5 şi 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 10 grade, uşor mai scãzute în estul Transilvaniei, spre -1…-2 grade. Presiunea atmosferică nu va diferi in mod notabil de cea din ziua precedenta, la fel remarcandu-se valorile joase din regiunile vestice.

Sâmbătă (5 decembrie)
În sudul şi în estul ţãrii nebulozitatea joasã va persista în cea mai mare parte a intervalului şi pe alocuri va fi ceaţã, asociatã cu burniţã sau ploaie slabã. Înnorãri vor fi şi în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi Orientali unde, mai ales seara şi noaptea, se vor semnala precipitaţii moderate cantitativ sub formã de ploaie, iar la altitudini mari trecãtor lapoviţã sau ninsoare. În restul teritoriului, vremea va fi în general frumoasã şi deosebit de caldã pentru aceastã datã, cerul variabil, iar ceaţa se va forma dimineaţa şi noaptea pe spaţii mici în Transilvania.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, îndeosebi în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali, precum şi în sudul Banatului, cu rafale ce vor depãşi temporar 70…80 km/h, iar cu viteze mai mici şi cu caracter temporar şi în celelalte zone, pe spaţii restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra între 5…7 grade în zonele cu ceaţã persistentã din sudul Olteniei şi local din Moldova şi în jurul a 15 grade în Crişana şi Maramureş; minimele termice vor fi preponderent pozitive, cuprinse în marea lor majoritate între 0 şi 9 grade, valori cu mult mai ridicate decât cele normale la începutul lunii decembrie.